![]() |
Pastırmalı Humus
Humus Tarifi - Pastırmalı Humus Nasıl Yapılır - Pastırmalı Humus Tarifi
Pastırmalı humus Akşamdan ıslattığınız nohudu üzerine çıkacak kadar suyla haşlayın. Süzüp blendere alın ve içine nohut suyundan yarım su bardağı katın. Tahin, sarmısak, limon suyu, zeytinyağı, kimyon ve tuz ekleyin. Tüm malzemeyi blenderden geçirip servis tabağına alın. Tereyağını eritip pastırma ve pul biber ekleyip birkaç kez çevirin. Humusun üzerine pastırma ve kimyon koyarak servis yapın. MALZEMELER 2 su bardağı nohut Yeteri kadar su 1 su bardağı tahin 2 diş sarmısak 1 adet limonun suyu 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon Tuz Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı 4 dilim pastırma Pul biber Karabiber Elif Korkmazel |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.