ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tiritli Rumeli Paçası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189286)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:56 AM

Tiritli Rumeli Paçası
 
Tiritli Rumeli Paçası Tarifi - Tiritli Rumeli Paçasının Yapılışı - Sakatat yemekleri


Malzemeler:

2 adet koyun paçası

4 diş sarımsak

1/2 adet limon

1 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz beyaz biber

2 litre su

2 çorba kaşığı yoğurt

2 dilim kızarmış tost ekmeği

Yapılışı:


Paçaları temizleyin. 2 lt. su ile beraber sarmısak, sirke, limon, tuz ve biber ile birlikte pişinceye kadar kaynatın. Piştikten sonra suyunu süzüp bir kenara bırakın. Paçalar soğuduktan sonra kemiklerini ayırın. Ayıklanan etleri süzülmüş suyun içine koyun ve 2 dakika kaynatın. Servis için kızarmış ekmekleri tabağa koyun. Üzerine paçayı yerleştirin. İsterseniz yoğurtla birlikte servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.