![]() |
Ankara Usulü Paça Çorbası
Ankara Usulü Paça Çorbası Tarifi - Ankara Usulü Paça Çorbası Yapılışı - Ankara Usulü Paça Çorbası Nasıl Yapılır - Ankara Usulü Paça Çorbası Malzemeleri
MALZEME LİSTESİ 6 adet koyun veya kuzu veya keçi ayağı 8-9 su bardağı su 1 baş orta boy soğan 3 adet sivribiber 6 diş sarmısak 1 kase yoğurt 1 su bardağı sirke 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber YAPILISI Öncelikle ayaklar ateş üzerinde ütülür, tırnakları bıçak yardımıyla çıkarılır, tırnak arasındaki kıl torbaları alınır. (Bu işlem kasaba da yaptırılabilir.) Kaynar suyla iyice yıkanır, orta kısımlarından kırılarak tencereye konulur ve 8-9 bardak suyla pişmeye bırakılır. Pişerken kokusu gitsin diye sarmısak, soğan, sivribiber ve bol su ilave edilerek, yumuşayıncaya kadar iyice pişirilir. Ateşten alınmadan önce tuzu ilave edilir. Servis yapılırken yanında sarmısaklı yoğurt ya da sarmısaklı, sirkeli, kırmızıbiberli sos tercih edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.