![]() |
Kahramanmaraş Usulü Kelle Paça
Kelle Paça Tarifi - Kelle Paça Yapılışı - Kelle Paça Nasıl Yapılır - Kelle Paça Malzemeleri
Malzemeler 1 Adet koyun yada keçi kellesi Birkaç parça kemik 1 Tatlı kaşığı biber salçası Toz kırmızı biber 2-3 Diş sarımsak 1-2 Yemek kaşığı sumak ekşisi Yapılışı Kelle iyice yıkanıp temizlenir. Kemiklerle birlikte bir tencerede üzerini kapatacak kadar su koyulur. Tuzda koyulduktan sonra kellenin etlerinin pişmesi beklenir. Piştikten sonra başka bir tencereye kellenin etleri didiklenir, üzerine etleri kapatacak kadar kellenin suyundan ilave edilir. Bu karışım iki taşım kaynatılır ve içine 1 tatlı kaşığı biber salçası ile birlikte sumak ekşisi ile dövülmüş sarımsaklar ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Üzerine toz kırmızı biberli, naneli tereyağı gezdirilir. Kahramanmaraş'lılar Vakfı Genel Merkezi Ankara |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.