ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuklu Patlıcan Paçası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189228)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:06 AM

Tavuklu Patlıcan Paçası
 
Tavuklu Patlıcan Paçası Tarifi - Tavuklu Patlıcan Paçası Yapılışı - Tavuklu Patlıcan Paçası Nasıl Yapılır - Tavuklu Patlıcan Paçası Malzemeleri

500 gr tavuk kalça

3 adet patlıcan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet sivribiber

1 tablet Knorr Tavuk Bulyon

3 adet domates

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı sirke

Bir miktar karabiber

Az su

Bir miktar sıvıyağ (kızartmak için)


Hazırlanışı

1. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp kesin. Sivri biberleri ayıklayıp kıyın. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Kızartma tavasında yağı kızdırıp patlıcanları kızartın. Piliç kalçaları kuşbaşı şeklinde doğrayın.

2. Yayvan bir tencerede zeytinyağını kızdırıp doğranmış piliçleri kızartın. Piliç etleri renk alınca sivbiberleri ekleyip sote etmeye devam edin.

3. Daha sonra içine doğranmış domatesleri, Knorr Tavuk Bulyon Tableti’ni, kırmızı pul biberi, şekeri, sirkeyi ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tavukların üzerini geçecek kadar az su ekleyip kısık ateşte pişirin.

4. En son olarak içine kızarmış patlıcanları ilave edip karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.