| Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 11:07 AM |
Terbiyeli İşkembe Çorbası
Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi - Terbiyeli İşkembe Çorbası Yapılışı - Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi
Malzemeler
- 500 gr. dana işkembesi
- 2 yemek kaşığı un
- 2 adet defne yaprağı
- 5-6 adet tane karabiber
- Sirke veya limon, 2 diş sarmısak
- 1 kaşık tereyağı, çok az zeytinyağı
- Tuz, su
İşkembe çorbası nasıl yapılır?
- İşkembeyi iyice yıkayın. bir limonu bir kaç parçaya bölüp bu parçalarla ovun(Kokusunun hafiflemesi için)
- Sonra tekrar yıkayıp, içine 2 yemek kaşığı sirke ve bir tatlı kaşığı tuz koyup tekrar ovun.
- Üzerine çıkacak kadar su koyup en az 3-4 saat bu suda bekletin.
- Sudan çıkarıp tekrar yıkayın ve tencereye alın, suyunu koyup yumuşayana kadar haşlayın.Düdüklü tencerede 1 saat pişirmeniz gerekiyor.Pişirirken içine defne yaprağı ve karabiber ekleyin.
- Sudan çıkarıp küçük küçük doğrayın.
- Zeytinyağını tencereye alın ve üzerine unu ilave edin.
- Un kokusu gidene kadar hafifçe kavurun.
- İşkembenin suyundan 2 bardak kadar unun üzerine ekleyin ve hızla karıştırınki topak olmasın.Un açıldıktan sonra kalan suyu, tuzu ve işkembeyide ekleyin.
- Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.
- Servis ederken ezilmiş sarmısak ve sirke eklemeyi ihmal etmeyin.
- Ben üzerine ekstra yağ eritmedim aksi halde çok yağlı olacaktı. Ama siz isterseniz biraz tereyağı eritip dökebilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
|