ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ciğer Pakistan Usulü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189165)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:17 AM

Ciğer Pakistan Usulü
 
Ciğer Pakistan Usulü Tarifi - Ciğer Pakistan Usulü Nasıl Yapılır - Ciğer Pakistan Usulü Malzemeleri



MALZEMELER

750 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)

4 Diş Sarmısak (dövülmüş)

1 Tatlı Kaşığı Tuz

1 Tatlı Kaşığı Pul Kırmızı Biber

1 Çay Kaşığı Karabiber

1 Limonun Suyu

1/4 Su Bardağı Tereyağ



HAZIRLANIŞI

Her ciğer dilimini uzunlamasına ikiye kesip bir kenara koyunuz.

Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul kırmızı biber, karabiber ve limon suyunu koyup karıştırdıktan sonra, ciğerleri bu kaba koyarak 1 saat kadar bekletiniz.

Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritip ciğer dilimlerini 4-6 dakika, sık sık çevirerek kızartınız. Delikli kepçeyle ciğerleri tavadan, ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediniz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.