![]() |
Ciğerli İşkembe Dolması
işkembe dolması nasıl yapılır - ciğerli işkembe dolması tarifiMalzemeler:
2 koyun işkembesi 5 bardak pirinç 1 koyun karaciğeri 3 adet yumurta yeterince tuz karabiber galeta unu Yapılışı: İşkembe güzelce temizlenir, yıkanır. Dört köşe dilimlere ayrılır. Bir tencereye ayıklanmış pirinç, zar tanesi kadar küçük doğranmış karaciğer, tuz ve karabiber katılır. Her bir işkembe parçasına bu karışımdan bir öbek konur, üç tarafından iğne iplikle dikilir. Küçük birer yastık gibi yapılır. Tencereye su ile birlikte konulur. İki buçuk saat pişirilir. Sudan çıkarılan dolmalar soğuduktan sonra bir parmak kalınlığında dilimlere kesilir. Çalkalanmış yumurtaya bastırılıp, galeta ununa bulanarak kızgın yağda pişirilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.