ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Nohutlu Paça Haşlaması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189116)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:25 AM

Nohutlu Paça Haşlaması
 
Nohutlu Paça Haşlaması Tarifi - Nohutlu Paça Haşlaması Yapılışı - Nohutlu Paça Haşlaması Nasıl Yapılır - Nohutlu Paça Haşlaması Malzemeleri

Malzemeler ; 4 kişi için


8 bardak Su

1 su bardağı nohut

2 adet Koyun Paçası

2 adet Limon

2 diş Sarımsak

yeterince Tuz


Akşamdan nohutlar suya ıslatılır. Paçalar kazınmış ve çatallarının aralarındaki kıl keseleri kesilerek çıkartılmış olmalı ve tütsülenmiş, yıkanmış olamlıdır.Düdüklü tencereye su ile paçalar, sarımsak ve tuz konur ve 2 saat kaynatılır.Sonra paçaların içindeki kemikler çıkarılıp, servis tabaklarında suyu ve limon parçası ile servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.