![]() |
Peynirli Beyin Tava
Peynirli Beyin Tava Tarifi - Peynirli Beyin Tava Nasıl Yapılır - Peynirli Beyin Tava Malzemeleri
PEYNİRLİ BEYİN TAVA Malzeme : 3 yumurta 2 dana beyni 2 kahve fincan un Biraz tuz, karabiber 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar ya da gravyer peyniri 2 kahve fincanı zeytinyağı 1 soğan 2 defne yaprağı Bir demet maydanoz Yarım kahve fincan sirke Bir-iki kereviz yaprağı Yapılışı : Beyinleri çeşmenin altına tutup zarlarını soyun. Sonra da bir tencereye koyun. Üzerlerini kapatacak kadar su doldurun. Soyulmuş soğanı, defne, maydanoz, kereviz ve sirkeyle tuzu ilâve edin. 10 dakika kaynatıp indirin. Ve bırakın kaynadığı suyun içinde soğusun. Öte yandan, yumurtaları bir kâseye koyup çatalla çarpın. Beyinleri uzunlamasına yarımşar santim genişliğinde dilim dilim kesin. Tuz, biber serpin üzerlerine. Sonra da kaşar peynirine batırıp üzerlerine bastırarak peynirin beyine yapışmasını, sağlayın. Daha sonra sırasıyla una ve yumurtaya batırıp kızgın yağda iki yanları da pembe-leşinceye kadar kızartın. Kevgirle yağlarını iyice sürdürüp tabağa alın. Ve ılık ılık servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.