ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Üzüm Soslu Kaz Ciğeri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189039)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:38 AM

Üzüm Soslu Kaz Ciğeri
 
kaz ciğeri nasıl pişirilir - soslu ciğer tarifi - elmalı kaz ciğeri - üzüm sosu nasıl yapılır
Malzemeler:


1 kg kaz ciğeri

3 adet yeşil elma

50 gram tarçın

50 gram elma sirkesi

50 gram Teremyağ

10 gram bal

250 gram roka

Sosu İçin :


1 kg üzüm

250 gram toz şeker

100 gram balzamik sirke

Tarifi:


Üzüm sos için üzümleri yıkayıp ayıklayın ve geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Üzümler iyice dağılıncaya kadar haşlayıp süzün ve sos tenceresine alın. Tozşeker ve balsamik sirkeyi ekleyip koyu bir kıvam elde edinceye kadar bir taşım kaynatın.


Elmaları yıkayıp soyun ve küçük küp şeklinde doğrayın. Elmaların kararmaması için limonlu suda 10 dakika kadar bekletin. Teflon bir tavada Teremyağ’ı eriterek elmaları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Sirke ve tarçını ekleyip birkaç dakika daha soteleyin. Ocaktan alıp bal ile tatlandırın. Kaz ciğerlerini ince dilimleyip ayrı bir tavada yağsız olarak (kaz ciğerinin yeterince kendi yağı vardır) her iki tarafını kızartın.


Elmalı karışımı servis tabağına aktarın. Üzerine kendi yağıyla kızarttığınız kaz ciğeri, jülyen kesilmiş elmalar ve taze roka yaprakları ile süsleyip sıcak veya ılık olarak servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.