ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dereotlu Ciğer (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189017)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:41 AM

Dereotlu Ciğer
 
Dereotlu Ciğer Tarifi - Dereotlu Ciğer Nasıl Yapılır - Dereotlu Ciğer Malzemeleri



Dereotlu Ciğer

MALZEMELER


1 adet kuzu ciğeri "3-5 mm inceliğinde yaprak doğranmış"

4 orta boy soğan 300 - 350 gr.

2 demet dereotu

1 tatlı kaşığı domates salçası

50 gr margarin

2 tatlı kaşığı kimyon


Ciğeri, ciğerciye veya kasabınıza mümkün olan incelikte yaprak halinde kestirin. (Evde yapmak zor olur. Ayrıca ciğer üzerindeki zarın mutlaka çıkarılmasını ve ondan sonra doğranmasını temin edin.) Soğanları yarım halka şeklinde piyaz doğrayın. En büyük tavanızda içine margarin ve salça koyarak kavurun. (Soğanları önce fazla görebilirsiniz ancak piştikten sonra fazlalık göremezsiniz, lezzeti veren de soğandır.) Soğanların daha çabuk yumuşaması için tuz ilave edin. Yumuşayınca hepsini tavanın bir kenarına çekerek tavanın yarısının boş hale gelmesini sağlayınız. Bu boşalmış yerlere yaprak halindeki ciğerleri koyarak rengi değişene kadar iki tarafını da pişiriniz. (Ciğerleri ateşte fazla tutarsanız sertleşirler.) Ciğerleri, piştikçe tavanın yarısında duran soğanların üzerine alın. Bütün ciğerler piştikten sonra soğanları ve ciğerleri karıştırın. İnce kıyılımış dereotunu katın bir iki çevirin. Daha sonra kimyonu kara biberi de ekleyerek sıcak olarak servise çıkarınız. (Ayrıca isteyenlerin ilave edebilmeleri için sofrada kimyon bulundurmakta yarar vardır.)



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.