ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bursa Usulü Paça (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189016)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:41 AM

Bursa Usulü Paça
 
Bursa Usulü Paça Tarifi - Bursa Usulü Paça Yapılışı - Bursa Usulü Paça Nasıl Yapılır - Bursa Usulü Paça Malzemeleri

Yarım kg. biftek

2 çorba kaşığı un

2 su bardağı et suyu

4 diş sarımsak

2 çorba kaşığı sirke

8 çorba kaşığı tereyağı

Tuz ve kırmızıbiber


Yarım kg bifteği haşlayın. Elinizle didikleyerek küçük parçalara ayırıp, tuzlayın. 2 çorba kaşığı un, 2 su bardağı et suyu, 4 diş dövülmüş sarımsak ve 2 çorba kaşığı sirkeyi mikserden geçirin, elde ettiğiniz karışımı küçük bir tencereye alın. Ocağa koyup, sürekli karıştırarak koyu bir sos elde edin. Didiklenmiş etleri servis tabağına dizin. Üzerine haşladığınız sosu dökün. 8 çorba kaşığı tereyağını ve biberi tavada eritin. Sosu yemeğin üzerine gezdirerek, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.