ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gaziantep Usulü Et Paçası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189015)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:42 AM

Gaziantep Usulü Et Paçası
 
Gaziantep Usulü Et Paçası Tarifi - Et Paçası Yapılışı - Et Paçası Nasıl Yapılır - Et Paçası Malzemeleri

MALZEMELER

1 kg. yağsız parça et,

100 gr. sarımsak,

1 yemek kaşığı tereyağı,

Karabiber,

Kırmızı pul biber,

Tuz,

2 veya 3 adet limon


YAPILIŞI

Tencereye 2 litre su konup kaynatılır, parça et içine atılır ve pişirilir ve ocaktan indirilir. Küçük bir tavada yağ eritilir, içine ezilmiş sarımsak, karabiber, tuz, kırmızı pul biber atılır. Pişirilmiş olan et küp şeklinde doğranır. Doğranan et tekrar tenceredeki suyun içine atılır ve kaynatılır. Bir tavada yağda kızdırılan karışım da yemeğin üzerine boşaltılır. Servise sunulan yemeğin üzerine limon sıkılır.


Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.