![]() |
Uykuluk Sote
Uykuluk Sote Tarifi - Uykuluk Sote Nasıl Yapılır - Uykuluk Sote Malzemeleri
Uykuluk Sote 1 kg Uykuluk (3 saat soğuk suda bırakılıp, küçük parçalara doğranmış) 150 gr (10 çorba kaşığı) Tereyağı 2 Soğan (ince doğranmış) 4 Yeşil Sivribiber (sapları çıkarılıp, çekirdekleri temizlenerek ince doğranmış) 4 Domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış) 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Kekik Orta boy bir tencerede, 100 gr (7 çorba kaşığı) yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğan ve yeşil sivri biberleri ekleyip, sık sık karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Domates, tuz, karabiber ve kekiği katıp, karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alınız. Kalan 50 gr (3 çorba kaşığı) yağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca uykulukları (4 kişilik) ekleyip 3-4 dakika, sık sık karıştırarak pişiriniz. Tavayı ateşten alıp, uykulukları domatesli sosun bulunduğu tencereye ekleyiniz. Tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, yemeği 1-2 dakika ısıttıktan sonra, ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.