![]() |
Kendi Yağında Böbrek
böbrek nasıl pişirilir - kendi yağında böbrek tarifi - fırında böbrek yapılışı
MALZEMELER 12 Kuzu Böbreği (yağı ile birlikte yıkanıp, kurulanmış) 4 Dilim Kızarmış Ekmek 1 Tatlı Kaşığı Tuz YAPILIŞ TARİFİ Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (200 C) ısıtınız. Böbrekleri ateşe dayanıklı cam bir kapta yada toprak bir güveçte yan yana diziniz. Fırında 20-30 dakika, yağlı kısımları gevrekleşinceye kadar pişiriniz. Kabı fırından alınız. Düz bir kepçe ile böbrekleri çıkarıp tahtanın üstüne koyunuz. Keskin bir bıçakla yağlarını kesip böbrekleri içinden çıkarınız. Her kızarmış ekmek diliminin üstüne 3 böbrek dilimi yerleştirip, tuz ve karabiber serperek sıcak sıcak servis ediniz. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.