![]() |
Domates Soslu Karaciğer
Domates Soslu Karaciğer Tarifi - Domates Soslu Karaciğer Nasıl Yapılır - Domates Soslu Karaciğer Malzemeleri
MALZEMELER: Dana karaciğeri -155 gr., Domates -120 gr., Ayçiçek yağı (ve-ya tereyağı) -15 gr., Un – 12 gr., Şeker – 1 gr., Maydanoz – 5 gr., Tuz -1.5 gr. BESİN DEĞERİ: 100 gr. yemekte: Protein – 15.88 gr., Yağ – 10.97 gr., Karbonhidrat – 9.37 gr., Kalori-206. HAZIRLAMA: Yıkanıp damarları ayıklanmış olan ciğer büyük parçalar halinde dilimlenerek yağ ve az suda buğulanır. Haşlanmış domatesler püre haline getirilerek, sulandırılmış kavrulmuş un ve kaynamış oldukları suyun bir kısmı ile ateşin üzerinde devamlı karıştırılarak sos elde edilir. Karışım tuz ve şeker ile terbiye edil-dikten sonra ciğere katılır ve 1 – 2 dakika hafif ateşte pişirilir. Servisten önce ince doğranmış maydanoz ile süslenir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.