![]() |
Ciğer Panesi
Ciğer Panesi Tarifi - Ciğer Panesi Yapılışı - Ciğer Panesi Nasıl Yapılır - Ciğer Panesi Malzemeleri
1 koyun karaciğeri 1/2 bardak zeytinyağı 3 yumurta rendelenmiş kaşar 1 bardak toz galeta 6 dal maydanoz 1 bardak un tuz karabiber Ciğer yıkanır, kurulanır, zarı soyulur. Yarım parmak kalınlığında dilimler halinde kesilir. (Dilimler enli olmasın diye bıçak yatık kullanılır) Karabiber, tuz, rendelenmiş kaşar peyniri serpilir, unlanır. Unlanmış ciğer bu yumurtaya sokulup çıkarılır, sonra da toz galetaya bulanır. Yemekten az önce bir tavada zeytinyağı kızdırılır, paneler konur. Kızaranlar kâğıt yayılmış bir kaba alınır. Sonra servis tabağına aktarılır ve maydanoz dallarıyle süslenerek servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.