ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Soğanlı Tavuk Ciğeri Kavurması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188909)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:59 AM

Soğanlı Tavuk Ciğeri Kavurması
 
tavuk ciğeri nasıl pişirilir - tavuk ciğeri kavurması tarifi - tavuk ciğeri sotehttp://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler :


1 kilo tavuk ciğeri


1 tane büyükçe soğan


2 adet yeşil ya da sivri biber


sıvı yağ


tuz ve baharatlar


Yapılışı :


İlk önce tavuk ciğerlerinin öd’leri olup olup olmadığını iyice bir kontrol edelim. Yeşil bir şeyler varsa onları mutlaka atalım. Sonra tavuk ciğerlerini iyice yıkayalım. Küçük veya orta boy parçalara keselim. İçindeki pıhtılaşmış kanları atalım. Kestiğimiz tavuk ciğerlerini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyup kaynatalım. Ciğerli su kaynadıkça köpük köpük olacaktır. Ciğerlerin içindeki kanı dışarı salacaktır. Onları bir süzgeç yardımıyla alalım. Bu işlem ciğerlerin kan kokmaması için yapılır.


Kaynadıktan sonra suyunu dökelim ve ayrı bir tencerede sıvıyağla birlikte ince doğradığımız biber ve soğanları kavurmaya başlayalım. Kavrulduklarından emin olduğumuz vakit tavuk ciğerlerini içine atalım. Biraz daha kavuralım. Ve ateşin altını kapatalım. İçine tuzunu, istediğiniz baharatı atıp sıcak servis yapalım.


Not : İsterseniz rendelenmiş veya küp doğranmış domates dilimleri ile bir miktar salça içine atıp kavurabilirsiniz. Fakat ben böyle yapmıyorum. Çünkü domates veya salça ciğerle birleşince ağızda metalik bir tad bırakıyor gibi geliyor bana. Bu sadece benim fikrim. Tercih sizlere kalmış. Çalışan hanımların kurtarıcı yemeklerinden bir tanesi.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.