![]() |
Tavuk Ciğerli Terin
Tavuk Ciğerli Terin Tarifi - Tavuk Ciğerli Terin Nasıl Yapılır - Tavuk Ciğerli Terin Malzemeleri
4 adet arpacık soğanı (ince kıyılmış) Aldığı kadar tuz 500 gr sosis 1 demet maydanoz 750 gr tavuk 2 diş sarımsak Aldığı kadar karabiber 1 su bardağı tavuk suyu Aldığı kadar tarhun otu 3 adet yumurta Ciğerleri bıçakla kıyın ve bunu sosis ile karıştırın. Sarımsağı ve arpacık soğanlarını, maydanozu ve tarhun otu yapraklarını ince ince kıyın. Bunların hepsini ciğerli harca karıştırın ve tuz, biber ekleyin. Omlet gibi çırpılmış yumurtaları ve tavuk suyunu da karışımınıza katın. Hepsini iyice birbirine karıştırın, homojen bir harç elde edin. Güveç gibi seramik bir dikdörtgen kaba karışımı boşaltın. Kabın ağzını kapatın ve 220 derece ısıtılmış fırında 2 saat pişirin. İyice soğuduktan sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.