![]() |
Kızılcıklı Erik Reçeli
Malzemeler.
1 kg. ufak mürdüm eriği 350 gr kızılcık 4 su bardağı şeker 2-3 damla limon yapılışı. yıkayıp ikiye bölün. çekirdeklerini çıkarıp ayrı ayrı tencerelerde 3-4 dakika haşlayın. (erikleri epeyce büyük bir tencere haşlayın, kızılcıklar için ufak bir tencere yetiyor). orta boy bir tencerenin üstüne bir tel süzgeç yerleştirin ve eriklerle kızılcıkların sadece kabukları + biraz posaları kalana kadar süzün. (posaları eklemiyorsunuz) sonra tencereye 4 su bardağı şeker döküp 1, 1-5 saat iyice reçel kıvamına gelene kadar pişirin. bir de hiç su ekleyin.bu arada meyveleri haşladığımız suları birleştirip 2 su bardağı şeker ekleyerek şerbet yapın. soğukken tadı çok güzel oluyor... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.