ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kestane Püresi Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188847)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:19 AM

Kestane Püresi Reçeli
 
Kestane Püresi Reçeli, Kestane Püresi Reçel Tarifi

Malzemeler


1kg iri kestane

3 su bardağı tozşeker

1+1/4 bardak su

2 çay kaşığı vanilya.

Yapılışı:


Kestaneler yıkandıktan sonra, bıçakla kabuklan hafifçe ya-nlır ve kaynar suya atılır. Kestaneler 5-10 dakika kaynatıldıktan sonra suyu dökülür. Kabuklan ve iç kabuklan iyice ayıklanır. Sonra bir tencerede, üzerini örtecek miktarda suyla kuvvetli ateşte kaynatılır. Kestaneler iyice yumuşayınca suyu dökülür. Kestaneler iyice ezilerek püre haline getirilir. Püre haline gelmiş kestane tencereye konur. Üzerine 1 1/4 bardak su, tozşeker ve vanilya ilave edilir, çok hafif ateşte karıştırılarak pişirilir. Kestane koyu bir bulamaç haline gelince tencere ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Tatlı soğuyunca kavanoz veya kâselere boşaltılır ve gerektikçe kullanılır. Bu tatlı çocuklar için çok besleyici olduğu gibi turta yapımında da kullanılır, istenirse kestane reçeline su yerine süt de konulabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.