![]() |
Elma Reçeli -1
Elma Reçeli Tarifi - Elma Reçeli Nasıl Yapılır - Elma Reçeli Malzemeleri
4-5 iri boy elma 7-8 su bardağı şeker 1,5 limon Elmaları yıkayıp, uzunlamasına dörde bölünüz. Çekirdek yatağını çıkartıp kabuğunu soyunuz. Tencereye. 5 su bardağı su koyunuz. Elmaları zevke göre küp, dilim, üçgen, kibrit çöpü şeklinde doğrayarak veya rendeleyerek ölçülü suya koyunuz. Kapağını örterek yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Şekerini ilave edip karıştırınız. Kapağı açık olarak kaynamasını sağlayınız. Limon suyunu ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. (Tabağa biraz suyundan koyup kontrol ediniz. Koyu kıvamda akıyorsa olmuştur.) Beş dakika dinlendiriniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.