ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Turunç Reçeli Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188808)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:26 AM

Turunç Reçeli Nasıl Yapılır
 
turunç reçeli tarifi - turunç reçeli yapımı

Turunç reçeli hoş ve iyi kokulu iyi olur. Sevilen ve makbul reçeldir. Turunçların kabuklarından yapılır.


Turunç reçeli hazırlanırken;


5 turunç kabuğu,


1 kg. şeker,


500-750 gr. su,


1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır.



Turunçların yeşil veya kırmızı üst kabukları çok ince rende ile kazınır. Sonra kabukları altıya bölünerek dilimler halinde soyulur. Soğuk suya atılır. Bu kabuklar kıvrılarak iplere dizilir. Kabukların konduğu su bir gün içinde 4-5 defa değiştirilir. 3-4 gün sonra kabuklar 15-20 dakika kaynayan su içinde haşlanır.Bu sırada 1 kg. şeker 500-750 gram suda eritilir ve şurup yapılır. Haşlanmış turunç kabukları ipleri ile kaynamakta olan şurup içine atılır, pişirmeye devam edilir. Kabukları şeffaflaştırılıp şurup istenilen koyuluğa gelince şuruba limon suyu veyâ limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha pişirilir. Ateşten indirilerek sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.