![]() |
Kavun Reçeli
Reçeller Marmelatlar
Malzeme: 1.5 kg. lık bir kavun 6.50 g. şeker 2 limon Hazırlanması: Kullanılacak kavunun sağlam olması gereklidir, yoksa reçel dayanmayacaktır. Kavunu dilimleyerek kabuğunu ayıklayın. İç kısmını bir tencereye doğrayın. Bir limonu yıkayıp, etli beyaz kısmına dokunmadan kabuğunu soyun. Beyaz kısmı de rendeleyerek kavunlara katın. İki limonun suyunu sıkıp tülbentten süzün ve 1/4 litre soğuk suyla birlikte kavunlara katın. Orta ateşte oturtup dikkatlice karıştırarak hemen hemen tamamen buharlaşıp kavunlar cam gibi oluncaya kadar pişirin. Tencereye şekeri ve isteniyorsa bir çubuk vanilyayı da koyup orta ateşte sık sık karıştırarak pişirmeye devam edin. Soğuk tabağa şuruburıdan damlatarak reçelin kıvımanı bulup bulmadığını kontrol edin.Afiyet olsun… leziz yemek.com .alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.