ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kavun Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188802)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:27 AM

Kavun Reçeli
 
Reçeller Marmelatlar



Malzeme:

1.5 kg. lık bir kavun

6.50 g. şeker

2 limon

Hazırlanması:

Kullanılacak kavunun sağlam olması gereklidir, yoksa reçel dayanmayacaktır.

Kavunu dilimleyerek kabuğunu ayıklayın. İç kısmını bir tencereye doğrayın. Bir limonu yıkayıp, etli beyaz kısmına dokunmadan kabuğunu soyun. Beyaz kısmı de rendeleyerek kavunlara katın. İki limonun suyunu sıkıp tülbentten süzün ve 1/4 litre soğuk suyla birlikte kavunlara katın. Orta ateşte oturtup dikkatlice karıştırarak hemen hemen tamamen buharlaşıp kavunlar cam gibi oluncaya kadar pişirin. Tencereye şekeri ve isteniyorsa bir çubuk vanilyayı da koyup orta ateşte sık sık karıştırarak pişirmeye devam edin. Soğuk tabağa şuruburıdan damlatarak reçelin kıvımanı bulup bulmadığını kontrol edin.Afiyet olsun…


leziz yemek.com .alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.