ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mürver Çiçeği Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188779)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:30 AM

Mürver Çiçeği Reçeli
 
kahvaltılık tarifler - reçel tarifleri - reçel nasıl yapılır - mürver çiçeği reçeli nasıl yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Mürver çiçeği reçeli malzemeleri


30 mürver çiçeği


1 litre elma suyu


2 su bardağı su


2 limonun suyu


1 kg toz şeker


Mürver çiçeği reçeli hazırlanışı


Çiçekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzdürerek derin bir kaba alın.

Üzerine elma suyunu döküp üzerini kapatın.

24 saat bekletin.


Bir gün sonra tülbent yardımıyla suyunu süzdürün.

Suyu limon suyu ile karıştırıp tencereye alın.

Toz şekeri ilave edin.

Çiçekleri de ekleyip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın.

Sıcakken kavanozlara aktarıp kapağını kapatın.

Soğuyunca servis yapın.

MÜRVER ÇİÇEĞİ


Hanımeligiller familyasından, çok aromalı olan çiçekleri reçel ve sirke soslarına koku vermek için kullanılıyor. Bütün Avrupa’da yetişen mürver çiçeği aynı zamanda mayalı içeceklerin üretiminde de kullanılmakta. Genç filizleri, kuşkonmaz gibi pişirilmesine olanak sağlayan lezzetli bir özelliğe sahiptir. Yöresel pazarlarda bulunur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.