ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuru Erik Marmelatı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188757)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:34 AM

Kuru Erik Marmelatı
 
Kuru Erik Marmelatı Tarifi - Kuru Erik Marmelatı Nasıl Yapılır - Kuru Erik Marmelatı Malzemeleri


Kuru Erik Marmelatı


Malzeme:

1 kg kuru erik

1 kg tozşeker

1 limonun suyu (veya 1 gr limontuzu).


Yapılışı:

Kuru erikler iyice yıkandıktan sonra, derince bir tencereye konur ve üzerini örtecek kadar su katılarak, yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Pişme sırasında erikler birkaç defa karıştırılır ve gerekirse, tencereye su eklenir. Erikler ezilebilecek kadar yumuşayınca, tencere ateşten indirilir, süzgeçten geçirilerek ezilir. Elde edilen ezme, tencereye konur. Şeker, pişmekte olan ezmeye bölüm bölüm katılır. Ateşten alınmadan önce, limon suyu (veya limontuzu) ilave edilir. 1-2 dakika sonra tencere ateşten indirilir ve marmelat sıcak sıcak, kuru ve temiz cam kavanozlara doldurulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.