ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bergamot Çaylı Karışık Reçel (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188728)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:39 AM

Bergamot Çaylı Karışık Reçel
 
Bergamot çaylı Karışık Reçel Tarifi - Aromalı Bergamot çaylı Karışık Reçel - Bergamot çaylı Karışık Reçelin Yapılışı
Malzemeler


2 yemek kaşığı bergamot aromalı çay tepeleme

1 yemek kaşığı earl grey çay

5 su bardağı şeker

8 su bardağı su

2 portakal suyu

2 portakal kabuğu fileto veya jülyen

2 elma fileto veya jülyen dilimlenmiş

2 çubuk tarçın

2 kök zencefil

isteğe bağlı yarım limon suyu veya 3 4 parça limon tuzu

1 çay kaşığı tereyağı

4 5 karanfil


Yapılışı:


arzuya göre yapılışı bergamot aromalı çay, sıcak suda klasik çay gibi demlenir. süzülür. şeker eklenir. karıştırarak şekerin erimesi sağlanır. kaynama başlayınca, portakal suyu, çubuk tarçın, kök zencefil, 2 defa haşlanarak acısı alınmış ve 15 20 dakika haşlanmış portakal filetoları ya da çok ince jülyen kesilmiş portakal kabuğu dilimleri, elma dilimleri ve tereyağı da eklenir. reçel kıvamına gelene kadar kaynatılır. ınmesine yakın limon suyu veya limon tuzu eklenir. 5 dakika daha kaynatılır. kıvamı klasik şekilde veya şeker termometresi ile kontrol edilir. arzuya göre tane karanfil de eklenebilir. earl grey çay kullanmadan sade bergamot aromalı çay ile, veya seylan çayı ile de hazırlanabilir. bu takdirde aromasını güçlendirmek için 1 çay kaşığı bergamot esansı eklenmesi tavsiye edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.