ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuru Fasulye Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188718)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:41 AM

Kuru Fasulye Reçeli
 
Kuru Fasulye Reçeli Tarifi - Kuru Fasulye Reçeli Nasıl Yapılır - Kuru Fasulye Reçelinin Yapılışı
Malzemeler:


500 g kuru fasulye 3 su bardağı su

1 poşet Reçelyap

1 kg toz şeker

3-4 adet küp doğranmış kuru kayısı

3-4 adet küp doğranmış kuru incir

1 çay bardağı kuş üzümü

1 çay bardağı ceviz kırığı

2-3 yemek kaşığı kavrulmuş susam

2 çay kaşığı tarçın


Hazırlanışı:


Kuru fasulyeleri bir kaba alın, üzerini kapatacak kadar su doldurun ve 2 saat bekletin. Suyunu süzün, bir tencereye alın, tekrar üzerini kapatacak kadar su koyun ve yumuşayıncaya kadar kaynatın. Suyunu süzün, tencereye alın ve üzerine 3 su bardağı su ekleyin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine reçelyapı dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı da fasulyelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tencerenin kenarlarında kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun ve metal kapaklı cam kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Tanelerin düzgün dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin. Soğuyan 1 kavanoz reçeli tabağa alın. Kuru kayısı, kuru incir, kuş üzümü ve cevizi ekleyerek karıştırın. Kavrulmuş susam ve tarçın ile süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.