ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ceviz Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188714)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:41 AM

Ceviz Reçeli
 
reçel tarifleri - ceviz reçeli tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Ceviz reçeli malzemeleri


50 ham ceviz


1 kg toz şeker


2 su bardağı su


3~4 karanfil


Yarım limonun suyu

Kireç kaymağı için


500 gr sönmemiş kireç


10 litre su

Ceviz reçeli hazırlanışı


Havuç, böğürtlen, ceviz, şeftali, gül ve limon

ile yapacağınız reçellerle kahvaltı

sofralarınızda yeni lezzetler keşfedin.

Ceviz kabuklarını çok ince soyun.

İçi su dolu bir kaba alın ve her gün suyunu

değiştirerek 10 gün suda bekletin.


10 gün sonunda cevizleri kireç kaymağı içinde

5 saat bekletin. İyice yıkayarak kireçten arınmasını

sağlayın ve üzerine bıçakla delikler açın.


Tencerede su kaynatın ve cevizleri içine atarak

5 dakika pişirin ve soğuk sudan geçirin.

Bu işlemi 4 kez tekrarlayın.


Cevizleri kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar

yaklaşık 40 dakika pişirin.


1 kg şeker ve 4 su bardağı suyu kaynatıp cevizleri içine atın.

Karanfilleri ilave edin ve reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Limon suyunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra kavanoza doldurup soğumaya bırakın. Servis yapın.

Kireç kaymağı: Sönmemiş kireci derin bir tencereye alın. Üzerine yavaşça suyu ilave edip karıştırın.

Kirecin dibe çökmesi için 1 gece bekletin

ve ertesi gün suyu dikkatlice süzün.

Kireçli kısım atılacak, elde edilen su

kireç kaymağı olarak kullanılacak.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.