ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karpuz Kabuğu Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188706)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:43 AM

Karpuz Kabuğu Reçeli
 
Karpuz Reçeli Tarifi - Karpuz Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır - Karpuz Kabuğu Reçeli Malzemeleri



Karpuz Kabuğu Reçeli



Malzemeler


1 kg. kadar kalın karpuz kabuğu

1,5 kg. tozşeker

1 limon suyu


Hazırlanışı


Karpuz kabuklarını yıkayıp yeşil kısımlarını ince soyduktan sonra beyaz kısmını üçgen şekillerde doğrayıp haşlayınız. Daha sonra karpuz kabuklarını kireç suyuna koyup yarım saat kadar beklettikten sonra 5-6 kez yıkayınız. 1,5 kg. tozşekeri bir tencereye koyup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyduktan sonra kıvamlı bir şurup hazırlayınız. Haşladığınız karpuz kabuklarını içine atıp 2-3 saat kadar kısık ateş üzerinde kaynatınız. Tencereyi indirmenize yakın, 1 limon suyu da katıp 2-3 taşım daha kaynatınız. Sıcak olarak kuru kavanozlara boşaltıp soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapayınız. Serin bir yerde muhafaza ediniz. Gerektiği zaman servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.