ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kiraz Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188692)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:45 AM

Kiraz Reçeli
 
Kiraz Reçeli Tarifi - Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır - Kiraz Reçeli Malzemeleri



Malzeme Listesi


1 Kilogram Kiraz

2 Su Bardağı Şeker (Toz)

Yarım Su Bardağı Su

2 Paket Vanilya (Toz)

Yarım Adet Limon Suyu


Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?


1. Kirazları yıkayıp saplarını koparın ve çekirdeklerini çıkarın.


2. Bir tencerede 4 su bardağı toz şekeri, yarım su bardağı suyun içinde eritin.


3. Kısık ateşte karıştırarak kaynatın.


4. Kaynayan şerbetin içine kirazları atın ve arasıra karıştırarak kısık ateşte kaynatmaya başlayın.


5. Reçelin üzerinde toplanan pembe köpükleri alın.


6. Hafifçe kıvama gelen reçelin üzerine vanilyayı ekleyin ve karıştırın.


7. Koyulaşmaya başlayan reçeli bir kaşık yardımıyla tabağa damlatın eğer reçelin damlaları top top oluyorsa, reçel olmuştur.


8. Yarım limon suyunu da tencereye ilave edip, bir taşım daha kaynatın.


8. Reçeli sıcakken önce sıcak suyla yıkanıp kurutulmuş kavanozlara doldurun.

Not:


Kiraz çekirdeklerini çıkartmak için pek çok mutfak ürünleri satan mağazada özel aletler satılmaktadır, dilerseniz sapın çıktığı yerden çengelli iğne arkası ile çıkarabilirsiniz.


Afiyet Olsun...



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.