![]() |
Portakal Marmelatlı Turta
PORTAKAL MARMELATLI TURTA
İÇİNDEKİLER: 3 yumurta sarısı 150 gram (3/5 su bardağı) tozşeker 150 gram (1 su bardağından fazla) patates nişastası 1 limon Bir paket maya 4 çorba kaşığı portakal marmelatı Tuz 1 Yumurta sarılarını, tozşekerle iyice çırpın. İçine nişastayı, bir limonun suyunu ve mayayı ilave edip karıştırın. Bir tutam tuz ve kar haline gelene kadar çırptığınız yumurta aklarını ekleyin. Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına verip 40 dakika kadar pişirin. 2 Fırından çıkarttığınız tatlıyı soğumaya bırakın. Enlemesine ikiye bölün. Kısık ateş üzerindeki bir kabın içinde çözdüğünüz portakal marmelatından 4 çorbakaşığı kadarını ilk katın yüzeyine düzgünce sürün. İkinci katı yerleştirdikten sonra üstüne pudra şekeri serpin. Arzuya göre, pudra şekerini bir tutam toz tarçınla karıştırabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.