ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuru Mürdüm Eriği Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188667)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:49 AM

Kuru Mürdüm Eriği Reçeli
 
Kuru mürdüm eriği reçeli tarifi - Kuru mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır

Malzemeler:

500 gr. Kuru mürdüm eriği

1.5 kg. toz şeker

1 adet limon suyu

Yapılışı:


Erikleri akşamdan temizce yıkayınız. Üzerlerine bol ılık su koyarak ıslatınız. Ertesi gün bu suyu temiz bir tencereye süzünüz. Bu suyu atarsanız reçelinizin rengi arzu edildiği kadar güzel olmaz. Suya şekeri koyup kaynatınız. Kolay akmayan, kıvamlı bir şurup elde edince, erikleri içerisine atınız. Orta hararetli ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. Tam kıvamını bulmasına yakın 1 limon suyunu sıkıp, tekrar üç dört taşım kaynatınız. Ateşten alıp, köpüğünü temizledikten sonra sıcak sıcak kavanoza boşaltınız. Soğuduktan sonra kapağını kapatıp serin bir yerde muhafaza ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.