ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balkabağı Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188628)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:56 AM

Balkabağı Reçeli
 
Balkabağı Reçeli Tarifi - Balkabağı Reçeli Nasıl Yapılır - Balkabağı Reçeli Malzemeleri




Balkabağı Reçeli



Malzemeler


* 1 kg Balkabağı

* 1,5 kg Şeker

* 4-5 lt Su

* 250 gr Sönmemiş Kireç

* 1 adet Limon Suyu




Hazırlanışı

Kabağın kabuğun soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra istediğiniz büyüklükte kesin. 250 gram sönmemiş kirecin üzerine 6 litre su koyup, kireci erimeye bırakın. Durulmuş kireçli suya balkabağı parçalarını atın. 8 saat bekletin. Sonra sudan kabakları çıkartıp, bol suyla 7-8 kez yıkayın. Başka bir tencereye şekeri koyun. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin ve kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde kabağı ilave edin. Kısık ateşte reçel kıvamına gelene dek kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ekleyin. 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin. Soğuttuktan sonra kavanozlara doldurun. Güneş görmeyen serin bir yerde bekletin.


Afiyet Olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.