ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kivi Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188621)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:57 AM

Kivi Reçeli
 
Kivi Reçeli Tarifi - Kivi Reçeli Nasıl Yapılır - Kivi Reçeli Malzemeleri




Malzemeler:

1 kg. kivi

800 gr. şeker

1 limon suyu




Hazırlanışı:


*

Kabuklarını soyup yarım ay şeklinde ince doğradım ve kaynatacağım tencereye aldım.

*

Şekeri üzerine döküp ezilmemesine dikkat ederek hafifce karıştırdım.

*

Kapağını kapatarak sulanması için 10-12 saat beklettim.

*

Ocağa alarak kaynamaya bıraktım.

*

Kaynamaya başladığı an ocağı kıstım ve limon suyunu ilave ederek kaynatmaya devam ettim.

*

Ben koyu kıvam reçellerden hoşlanıyorum. Ekmeğe sürüldüğünde ekmekten akmamalı.

*

Reçel yaparken hiç kıvam yoklaması yapmam. Tüm tencere baloncuklarla kapladığı an hiç beklemeden ocağı kapattım.

*

Reçel baloncuklar yapmaya başlayacak ve çok geçmeden tüm tencere baloncuklarla kaplanacaktır. Tüm tencere baloncuklarla kaplandığı an ocak kapatılmadır. Bu şekilde 1 dk. bile fazla kaynaması çok sert olmasını sağlayacağı için baloncuk yapmaya başladığında gözünüzü üzerinde ayırmayın

*

Bazı kişiler daha sıvı reçeli seviyor fakat benim reçelim ekmeğin üzerinden akmamalı.

*

Eğer gözünüzden kaçmış fazla kaynamışsa biraz su ilavesiyle aynı aşamaya gelene kadar tekrar kaynatmak.


Püf noktası: TENCERENİN TÜM YÜZEYİ BALONCUK OLDUĞU AN OCAĞI KAPAMAKTIR.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.