![]() |
İnci Marmelatı
İnci Marmelatı Tarifi - İnci Marmelatı Nasıl Yapılır - İnci Marmelatı Malzemeleri
İnci Marmelatı Tarifi Malzemeler taze incir su şeker Yapılışı İncirler yıkanır temizlenir marmelat yapılacak kazana konur. Kaynatılacak tencerede inciirn yüzeyine kadar su konulur. İncirler ezilme kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.İyice yumuşayınca İncirler kaynama suyunun yardımıyla süzgeçten geçirilerek çekirdek ve zarlarından arındırılırlar.Bu ikinci kaynatmada dibini tutmaması için tencere sürekli karıştırılmalıdır.Kısık ateşte pelte kıvamını alıncaya kadar pişirilir. Bu arada yüzeyde biriken köpükler sürekli atılmalıdır. Ayrıca kaynayan kazanın içine temiz ve renk vermeyen bir şifon veya tül çorap atılarak tüycüklerin toplanması sağlanabilir.İnmeye yakın kadar şeker ilave edilir.Şekerin erken ilave edilmesi renginin daha koyu olmasına sebep olur. Sıcakken kavanozlara doldurup, ağzı tüketilme zamanına kadar açılmamalıdır. Serin yerde muhafaza edilmelidir. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.