ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Nektarin Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188587)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:02 PM

Nektarin Reçeli
 
Nektarin Reçeli Tarifi - Nektarin Reçeli Yapılışı - Nektarin Reçeli Malzemeleri


Malzemeler
  • 1 kg. Tüysüz şeftali (Nektarin)
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 silme çay kaşığı limon tuzu veya yarım limon suyu
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Tüysüz şeftali reçeli nasıl yapılır?
  • Akşamdan nektarinleri yıkayıp dilediğiniz boyda dilimleyim.
  • Üzerine şekeri serpin ve tencerenin kapağını kapatıp sabaha kadar bekletin.
  • Sabahleyin nektarin suyunu vermiş, şeker erimiş olacak.
  • Ocağın üzerine tencereyi koyup altını yakın.
  • Kaynamaya başlayınca, üzerinde biriken kefini alın ve kaynatmaya devam edin.
  • Kaynarken iri gözler olmaya başlayınca limon tuzunu ekleyin ve 1 dakika kadar kaynatıp altını kapatın.
  • Reçeli sıcakken kavanoza yerleştirin ve soğuyunca ağzını kapatın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.