![]() |
Bezelyeli Bulgur Pilavı
Bezelyeli Bulgur Pilavı Tarifi - Bezelyeli Bulgur Pilavı Yapılışı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır
2 su bardağı pilavlık bulgur 1 su bardağı bezelye 2 adet kırmızı biber yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ceviz 1 adet kesme şeker 1 diş sarımsak Tuz Biberleri küp küp doğrayın. Sarımsakları ince kıyın. Sıvı yağı kızdırıp biber ve sarımsakları kızartın. Bulduru ilave edip kavurun. iki su bardağı sıcak suyu ilave edip tuzunu ve şekerini katın. Son olarak bezelyeleri ekleyin. Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin. Demlendikten sonra servis tabağına alıp üzerine dövülmüş ceviz serpin.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.