| Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 09:09 AM |
Fırında Asya Usulü Makarna
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler
- Birkaç kurutulmuş mantar
- 250 gr erişte
- 1 diş sarımsak
- 400 ml süt kreması
- Soya sosu Kırmızı pul biber
- 3 yumurta 2 havuç
- 1 kırmızı biber
- 200 gr pırasa
- 1 demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 3 çorba kaşığı margarin
- 2-3 çorba kaşığı galeta unu
hazırlanışı
- Mantarı suda yumuşatın. Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre haşlayıp soğuk su ile durulayın. Ardından süzün. Sarmısağı soyup ezin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
- Süt kremasını sarımsak ile karıştırıp soya sosu ve pul biber ile tatlandırın. Yumurtaları karışıma ilave edip karıştırın.
- Sebzelerin tümünü yıkayıp temizleyin. Havucu biberlerle birlikte ince şeritler halinde doğrayın. Pırasa ve taze soğanı halka halka kesin.
- Maydanozu yıkayıp yapraklarını kıyın. Mantarları yıkayın ve kurulayıp şeritler halinde kesin.
- Bir tavada 1 çorba kaşığı margarini eritip pırasayı bir miktar su ile 5 dakika pişirin. Havuçları ilave edip 2 dakika daha pişirin. Taze soğan, biber ve baharat ekleyip soya sosu ile tatlandırın.
- Fırın kalıbını margarin ile yağlayın. Kalıba önce makarnayı ardından sebze karışımını ilave edin.
- Margarini küçük parçalar halinde galeta unu ile birlikte kalıbın içindeki makarnanın üzerine serpin. Fırında 200 derecede 15-20 dakika kadar pişirin.
|