![]() |
Fesleğenli Pirinç Pilavı
Fesleğenli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır - Fesleğenli Pirinç Pilavı Tarifi - Fesleğenli Pirinç Pilavının Yapılışı
Malzemeler, 1 Su bardağı pirinç 2 Su bardağı su Yarım Çay bardağı arpa şehriyesi Yarım Çay bardağı sıvı yağ 1 Çorba kaşığı tereyağı 1,5 Çorba kaşığı fesleğen Tuz Hazırlanışı, 1. Pirinci iyice yıkayıp süzün. 2. Tencereye sıvı yağ koyup arpa şehriyelerini kavurun. 3. 1 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın. 4. Hafif kaynamaya başladığında fesleğeni ve pirinci ilave edin. 5. Tencerenin kapağını hafif açık kalacak şekilde kapatın. 6. 10-15 dakika suyunu çekene kadar pişirin. 7. İndirmeye yakın tereyağını gezdirip demlenmeye bırakın. 8. Fesleğen yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.