ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Pirçikli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188469)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:23 AM

Pirçikli Pilav
 
MALZEMELER

2 su bardağı Amerikan pirinç

3 su bardağı sıcak tavuk suyu

1 adet iri tavuk göğsü

2 adet soğan

2 adet havuç

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı tereyağı

2-3 diş sarımsak

50 gr badem

tuz,karabiber


HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsü yıkanarak sarımsak ve tuz ile birlikte üzerine kadar çıkacak suda haşlanır. Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur. Daha sonra tavuk eti kemiklerinden ayrılarak küp şeklinde doğranır. Diğer tarafta pirinç sıcak suya yatırılarak bir çorba kaşığı tuz ilave edilerek 1 saat kadar bekletilir. Daha sonra bol su ile yıkanarak süzülür. Soğanlar küçük küçük doğranarak, kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç ve kabuğu soyulmuş bademlerle birlikte sıvı yağda 5-6 dakika kadar kavrulur. Tencereyi ateşten alarak karışımın üzerine doğranmış tavuk etleri ilave edilip karıştırılır. Pirinçler bir tencereye boşaltılıp üzerine sıcak tavuk suyu dökülür. Önce 2 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav pişirilir. Pilav piştikten sonra üzerine yağlı kağıt kapatılarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Genişçe bir servis tabağına tencere ters çevrilerek şekli bozulmayacak bir biçimde pilav boşaltılır. Üzerine de hazırlanan tavuklu karışım dökülerek süslenir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.