ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Havuçlu Şehriyeli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188461)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:25 AM

Havuçlu Şehriyeli Pilav
 
Havuçlu Şehriyeli Pilav Nasıl Yapılır - Havuçlu Pilav


Havuçlu şehriyeli pilav


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
MALZEMELER:
- 2 Su bardagı arpa şehriye
-1 Adet havuş
-3 Adet domates
-1 Çay bardagı sıvı yag
-1 Yemek kaşıgı tere yagı
-1 Adet knor tavuk bulyon
-4 Sap dere otu ve yarım domates
süslemek için
YAPILIŞI:
Önce şeriyenin 1,5 bardagın kavururdum kahve rengini alanadek
renededen çekdigim havuç ve domatesleri kalan yarım bardak şehriyeyide
ekledim bir kaç defa daha çevirdim knor bulyonumuzu ekleyip .
Üzerini 1 cm geçecek şekilde kaynar su ve tuz eklenip kapagı kapalı olarakçektirilir.
Suyunu çeken pilavın altı kapatılıp.Kapagı kapalı şekilde 15 dakika demlendirilir. Servis
tabagına alıp üzerini istege göre süslüye bilirsiniz
Afiyet olsun
safiyece.blogcu


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.