ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Fırında Pilavlı Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188451)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:26 AM

Fırında Pilavlı Tavuk
 
Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi - Fırında Pilavlı Tavuk Yapılışı - Pilav Nasıl Pişirilir

2 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

6 adet tavuk baget

3,5 su bardağı tavuk suyu


Önce tavuk bagetlerin üzerine su konur ve yumuşayana kadar haşlanır. Pirinç suda bekletmeden yıkanır, süzülür. Tencereye yağ konur, eriyince pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur. Sonra kavrulmuş pirinç bir fırın kabına aktarılır, düzeltilir. Önce tuz serpilir, sonra haşlanmış bagetler yerleştirlir, en son tavuk suyu gezdirilir. kabın ağzı aliminyun folyoyla kapatılır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir. Yaklaşık yarım saat pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.