![]() |
Carbonara Soslu Makarna
Carbonara soslu Makarna Tarifi
MALZEMELER 1 paket kıza uzun makarna 200 gr. jambon 15 ml. sıvıyağ 2 diş sarmısak 125 gr. krema 75 ml. süt 3 adet yumurta sarısı, 90 ml. beyaz şarap 80 gr. rendelenmiş parmesan peynirini 4 adet taze soğan YAPILIŞI 200 gr. jambonu 1/2 cm. eninde küp doğrayın. Tavada 15 ml. sıvıyağ ile gevrekleşene kadar kavurun. 2 diş sarmısağı ayıklayın ve ince ince kıyın. Jambonla sarmısakları karıştırın. Sıcakta tutun. Büyük bir çanağın içinde 125 gr. krema, 75 ml. süt, 3 adet yumurta sarısı, 90 ml. beyaz şarap ve 80 gr. rendelenmiş parmesan peynirini bir yumurta teli yardımıyla çırpın. Yeni haşlanmış ve suyu hafif süzülmüş sıcak makarnayı önce jambonla, sonra yumurtalı karışımla harmanlayın. Taze soğanların yeşil kısımlarını çok ince kıyıp 40 gr. parmesan peyniriyle birlikte üzerine serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.