ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Hicaz Pilavi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188382)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:38 AM

Hicaz Pilavi
 
Malzemeler

400 gr. kuşbaşı koyun eti

200 gr. margarin

2 su bardağı pirinç

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 adet portakal

1 tutam safran

3 adet soğan

Tuz

Hazırlanışı

Soğanları ayıklayın. Yarım ay şeklinde doğrayın.


75 gr.margarini kızdırıp etleri ve soğanları kavurun. 1/2 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip 20 dakika pişirin.


Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile ıslatın. Portakalın kabuğunu rendeleyin. Safranı çok az suda ıslatın. Pirinci süzün. Kalan margarinde kavurun. Nohut, safran ve rendelenmiş portakalı katın. İki su bardağı sıcak su ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Etlerle birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.