ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kabak Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188362)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:41 AM

Kabak Pilavı
 
MALZEMELER

Amerikan pirinci 1 kg

Dana eti 1 kg

Kış kabağı 1 kg

Soya yağı 6 çorba kaşığı

Kuş üzümü 3 çorba kaşığı

Et suyu 1.5 lt

Tuz

Karabiber


HAZIRLANIŞI

Kuşbaşı doğradığınız etleri yağda kavurun. Kabakları yıkayın ve ince uzun şeritler halinde doğrayın. Kavrulan etin içine dökün, biraz su koyup hafif pişirin. Kuş üzümünü 1 saat suda bekletin. Pirinci yıkayıp süzün. Et ve kabağın bulunduğu tencereye pirinci ve kuş üzümünü dökün, tuzunu ve karabiberini de karıştırdıktan sonra 1.5 lt et suyunu üzerine boşaltın. Suyunu çekene kadar ateşte pişirin. Daha sonra servis tabağına alıp, maydanoz ile süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.