ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   İncikli Arpa Şehriye Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188355)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:42 AM

İncikli Arpa Şehriye Pilavı
 
arpa şehriye pilavı nasıl yapılır - incikli pilav - bademli arpa şehriye pilavıMalzemeler:


2 su bardağı Arpa Şehriye

1 kg kuzu incik

1 su bardağı kavrulmamış badem içi

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Defneyaprağı

Kekik

Tuz


Tarifi:


İncik etleri, bir tencereye yerleştirilir. Defneyaprağı ve kekik eklenir ve üzerine 6 su bardağı su konulur. Kısık ateşte 35 – 40 dakika kadar pişirilir. Ateşten almadan 15 dakika önce arzu edildiği kadar tuz ilave edilir. Et piştikten sonra, bir süzgeç yardımıyla suyu süzülerek 3,5 bardak et suyu bir kenara ayrılır. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ bir tencerede kızdırılır. Arpa şehriye kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kavrulduktan sonra ayrılan sıcak et suyu ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Bademlerin kabukları, sıcak suda birkaç dakika bekletilerek soyulur. Kabukları soyulan bademler, kalan 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavrularak pilava ilave edilir. Pilav incik etiyle birlikte sıcak olarak servis edilir. Bademlerin pilavın içinde daha yumuşak olması istenirse arpa şehriyeyle birlikte kavrulabilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.