ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Patlıcanlı Fırın Makarna (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188341)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:45 AM

Patlıcanlı Fırın Makarna
 
Patlıcanlı Fırın Makarna Tarifi - Patlıcanlı Fırın Makarna Yapılışı - Patlıcanlı Fırın Makarna Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Fırın Makarna Malzemeleri - Nuh'un Ankara Makarna Tarifleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


500 g Nuh’un Ankara Fırın Makarna

4 orta boy patlıcan

250 g yağsız dana kıyma

2 orta boy kuru soğan

3-4 diş sarımsak

3 olgun domates

250 g Hellim peyniri

250 g Mozarella peyniri

3 yumurta

1 su bardağı süt

Karabiber

Pul biber

Tuz


Patlıcanlar yıkanıp soyularak şeritler halinde dilimlenir. Üzerine tuz serpilerek yarım saat suyunu bırakması beklenir. Patlıcanlar suyunu bırakınca yıkanıp kurulanarak sıvı yağda kızartılır. Başka bir tavada, ince kıyılmış kuru soğan ve sarımsaklar 3- 4 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir. Birkaç dakika kavrulduktan sonra üzerine tuz, karabiber ve kabukları soyulup küp şeklinde doğranan domatesler ilave edilerek suyu çekinceye kadar pişirilir. Peynirler rendelenerek yarısı bir kaba alınır. Fırın tepsisine, pişirme önerisine göre haşlanıp süzülen fırın makarnadan bir miktar alınarak tepsinin tabanı kaplanır ve üzerine rendelenmiş peynirin kalanından bir miktar serpilir. Bu katın üstüne bir sıra patlıcan dizilir ve üzerine kıymalı harç yayılır. Eldeki malzemeler bitene kadar bir kat makarna, bir kat peynir, bir kat patlıcan ve bir kat kıymalı harç olacak şekilde tepsiye yerleştirilir. En üst kat makarnayla kapatılıp ayrılan peynir üzerine serpilir. Bir kapta süt ve yumurta çırpılarak hazırlanan makarnanın üzerine eklenir. Önceden 200 C de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.