![]() |
Makarnalı Tavuk Stroganoff
Malzemeler : • 2 su bardağı doğranmış taze mantar • 1/2 su bardağı doğranmış soğan • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı • 350 gr. kemiksiz tavuk göğüs fleto • 200 gr. krema • 2 yemek kaşığı un • 1 çay kaşığı pulbiber • 1/2 su bardağı tavuk suyu • Tuz, karabiber • 4 su bardağı pişirilmiş erişte Tarifi: Tavuk göğüsleri ortalama 2 cm.lik küpler halinde doğrayın. Teflon tavada mantar ve soğanları 2 kaşık yağ ile hızlı hızlı çevirerek yumuşayana dek pişirin. Tavuk küplerini ilave edin. Tavukların pembe rengi gidinceye dek 3-4 dakika pişirin. Bir kasede krema, un, acı biber, tuz ve tavuk suyunu çırpın. Tavukların üzerine dökün. Suyu koyulaşana dek birlikte pişirin. Sıcak makarnanın üzerinde döküp servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.